Kontor i New York och en satsning på USA är nästa steg för Loxysoft Group AB. Vd Tobias Sjölander berättar att det är en satsning som möjliggjorts tack vare Inlandsinnovations investering i företaget. Investeringen skedde hösten 2014 och innebar också att Loxysoft genom ett uppköp gick från 50 till 100 anställda och nästan tredubblade sin omsättning.

Inlandsinnovation gick in som delägare hösten 2014, vad har hänt sedan dess?

I och med Inlandsinnovations investering kunde Loxysoft köpa den norska koncernen Dolphin Software A/S. Med affären växte antalet anställda från 50 till omkring 100 och omsättningen ökade från 50 till cirka 140 miljoner kronor. Ett av de bolag som ingick i affären hade ett 70-tal kunder i USA, ett nätverk vi nu ska bygga vidare på. Just nu pågår förberedelser inför att vi i januari 2016 öppnar kontor i New York. En av våra anställda flyttar dit och drar igång verksamheten. USA blir det första kontoret utanför Norden för vår del. Det ska bli en försäljningsorganisation med omkring tre anställda.

Vad hade hänt om Inlandsinnovation inte hade gått in som delägare?

Om inte Inlandsinnovation hade gått in hade vi hittat någon annan. Vi stod inför att vi skulle förvärva Dolphin och behövde ta in externt kapital. Det var viktigt för oss med en stabil och trygg partner och Inlandsinnovation var vårt första val, mycket på grund av närheten till oss. Vi ville hellre ha en delägare här än i Stockholm.

Vad har det för betydelse för er att Inlandsinnovation verkar i er region?

Även om vi satsar på USA är det Sverige och Norden som är vår huvudmarknad. Vi är måna om att fortsätta driva vårt företag med ett lokalt perspektiv och få utveckling i vår region och den visionen delar vi med Inlandsinnovation. Inlandsinnovation har kunskap om hur det är att driva företag i norra Sverige, och det är enklare för mig att driva företaget framåt med en partner som har den insikten.

Loxysoft om tio år?

Vår vision sträcker sig fem år framåt. Då ska vi vara Nordens ledande leverantör av kontaktcenterlösningar. Vårt huvudsakliga fokus är Norden men om fem år kommer vi att ha kontor i fler länder än Norden och USA. Om fem år har vi en omsättning på 200 miljoner kronor och det innebär förstås också att vi behöver blir fler. Vi har möjlighet att växa på samtliga kontor och bör bli omkring 130-140 medarbetare.