Ruta Ett DVD producerar underhållning till barn – filmer, tv-serier, böcker och spel. Sommaren 2013 gick Inlandsinnovation in som delägare. Per Ferner, vd Ruta Ett DVD, berättar att de sedan dess har börjat distribuera sina tjänster själva och därmed tredubblat sin omsättning.

Vad har hänt i företaget sedan Inlandsinnovation gick in som delägare?

En del av det kapital vi fick in använde vi till att köpa tillbaka språkrättigheterna för våra filmer, därmed kan vi vända oss direkt till konsumenterna. Det har gett oss större inflytande över vår egen affär och vi har tredubblat omsättningen.

Vad hade hänt om Inlandsinnovation inte hade gått in som delägare?

Då hade vi sökt andra alternativ. Men när vi tog in dem gjorde vi det för att vi tyckte att de passade oss bäst och de har varit en bra partner. Genom sin styrelserepresentation har Inlandsinnovation tillfört mycket kompetens som vi har haft nytta av.

Vad hade det för betydelse för er att Inlandsinnovation verkar i er region?

Det var inte avgörande men en öppning. Det är bra att de har en förståelse för landsbygden och inte bara ser till storstäderna.

Var är Ruta Ett om 10 år?

Då är vi en ledande aktör på digital distribution. Vi är globala redan idag och det ska vi naturligtvis fortsätta att vara. Vi kommer också vara betydligt fler här på huvudkontoret i Falun.