När Loxysoft valde att starta kontor i New York blev Emma Skygebjerg chef för nya dotterbolaget Loxysoft Inc. Efter nio hektiska månader ser hon möjligheter på den nordamerikanska marknaden långt större än hon hade trott.

När Loxysoft Group köpte upp norska Dolphin Software A/S öppnade sig den amerikanska marknaden. Med på köpet kom ett 70-tal kunder i USA och Loxysoft startade i januari i år upp ett kontor mitt på Times Square i New York. Men arbetet stannar inte vid den befintliga kundbasen.

– Vi har en plan för att skapa stor tillväxt i bolaget de kommande åren, och här finns det möjligheter större än vad vi kunnat föreställa oss när vi påbörjade vår etablering, säger Emma Skygebjerg, vd på Loxysoft Inc.

Målsättningen är att ha 15 personer anställda i Loxysoft Inc och omsätta 25-30 miljoner kronor om året i Nordamerika till 2020. Hittills har de hunnit anställa tre personer, alla med mycket lång erfarenhet från branschen.

– Vi har nu byggt upp ett fundament i bolaget med väldigt kompetent personal, vilket säkerställer vår kvalitet och leverans. Det gör det enkelt att ta nästa steg i vår tillväxtplan.

Vid sidan av rekryteringarna har företaget jobbat med att skaffa nya kunder och samarbetspartners. De första kunderna har börjat trilla in, och många fler är på väg. Det är framförallt inom workforce management, bemanningsplanering, som det finns höga målsättningar.

– Planen är att USA ska vara en av våra allra största marknader inom workforce management. Nu är vi i startfasen, och bygger upp det bolag som ska ta oss dit om tre till fem år. Vi har kommit in bra på marknaden och fått ett stort intresse både för bolaget och produkten.

Nu under hösten väntar flera stora konferenser, bland annat i Quebec City, Atlanta och Dallas. Och fortsättningen ser ljus ut.

– Det kommer att fullkomligen explodera med alla möjligheter vi har byggt upp. Vi har bearbetat kunder och partners under en lång tid, och nu börjar vi skörda det arbete vi lagt ned, säger Emma Skygebjerg.

– Vi ser stor potential i Loxysoft, även på den amerikanska marknaden, och vi bedömer att satsningen i USA kommer att ge Loxysoft som helhet en stor internationell slagkraft, kommenterar Inlandsinnovations investeringsansvarige Jörgen Larsson.

Loxysoft är idag Nordens största fullserviceleverantör av stödsystem för kontaktcenter och andra kontaktintensiva organisationer. Koncernen har drygt 100 anställda fördelat på sex orter: Stockholm, Göteborg, Oslo, Östersund, Bräcke och New York. Huvudkontoret ligger i Östersund.

loxysoft.se