Umeåbaserade Tempus har en unik produkt som förenklar schemaläggning och närvarohantering i förskolan. Den sprids nu vidare över landet och ett stort avtal har precis tecknats med Malmö stad.

– Vi är otroligt stolta över att ha rott denna viktiga affär i hamn och glada över att Malmö stad ser möjligheterna med digitala verktyg i förskolan. På så sätt kan de minska administrationen för sina pedagoger och därmed skapa mer tid för barnen, säger Joel Hörnqvist, vd på Tempus.

Tempus har utvecklat produkten sedan 2011 i nära samråd med kunder och användare. I princip har de digitaliserat de rutiner som redan finns i förskolan, vilket leder till enklare hantering. Pedagoger har direkt tillgång till schemaläggning och frånvaroanmälningar. Föräldrar kan integrera förskolescheman med sina egna kalendrar och använda smarta appar exempelvis för att anmäla sjukdom, mitt i natten om det skulle behövas. Administratörer har en ständig komplett översyn över verksamheten och kan snabbt identifiera problem för att sedan hitta de bästa lösningarna. Det kan till exempel gälla underbemanning och ojämn belastning. Systemet möjliggör också minskat matspill genom köksplanering som baseras på barnens närvaro.

Totalt använder 30 kommuner produkten. Några exempel på tidigare framgångsrika samarbeten är Umeå och Norsjö samt Varbergs kommun. Nu tar alltså Malmö stad in systemet till sina förskolor och Tempus blir helhetsleverantör av schemaläggning- och närvarosystem till kommunens förskolor.

– Vi på Inlandsinnovation är väldigt glada över att Malmö stad valt Tempus och ser avtalet som ett kvitto på att de står sig väl i konkurrensen inom digitaliseringen av närvarohantering inom förskola/skola, säger Linn Nilsson, investeringsansvarig på Inlandsinnovation.

För mer information:
Joel Hörnqvist, VD Tempus, 070 130 40 80
Linn Nilsson, investeringsansvarig Inlandsinnovation, 070 616 90 91