SmartPlanes har efter framgångsrika möten med VCU, Virginia Commonwealth University, och USACE, US Army Corps of Engineers, mottagit en order gällande fixed wing UAS, Unmanned Aerial Systems, Freya*, utrustad med multipla sensorer. Försäljningen är ett steg i en strategisk plan med avsikt att adressera kunder inom militär, polis, brandförsvar och sjöräddning/kustbevakning, och ses som ett genombrott i detta segment.

– I dagsläget kommunicerar SmartPlanes med flertalet intressenter i dessa kundsegment och intresset för SmartPlanes drönare är stort, säger SmartPlanes VD Ola Friström.

I och med detta och andra genombrott så har SmartPlanes växt mycket snabbt de senaste 6 månaderna och förväntas fortsätta växa den närmaste tiden.

– Vi på Inlandsinnovation är väldigt nöjda och stolta över bolagets snabba utveckling och vi ser goda möjligheter till fortsatt kraftig tillväxt, kommenterar Investeringsansvarig Leif Pettersson.
*SmartPlanes Freya är en mikroklass UAV. Nyttolastutrymmet kan bära upp till 600 gram av sensorutrustning, och Freya har i sin nuvarande konfiguration en flygtid på cirka 1h.

För mer info vänligen kontakta: SmartPlanes: Roger Öhlund 070-323 25 43 press@smartplanes.se
Investeringsansvarig Inlandsinnovation: Leif Pettersson 070-616 12 71 Leif.Pettersson@Inlandsinnovation.se