Det är bråda dagar för skistart.com. De blev nyligen utsedda till årets e-handlare inom sport av Pricerunner och nu packar de ordrar för fullt inför årets Vasalopp som går av stapeln söndagen den 5 mars.

— Det mesta som efterfrågas nu är stavar och alla former av vallor. Jag har själv åkt 10st långlopp genom åren och tycker att det allra viktigaste för ett lyckat lopp är att ha kul och för att ha det så är det bra om utrustningen är väl förberedd säger Henrik Lindh, delägare av skistart.com, som i år satsar på att åka Nattvasan.

Skistart har en bred kundskara och satsar hårt på att hitta de bästa produkterna

—Varje sommar åker vi runt till skidfabriker och centrallager där vi handplockar skidor till våra kunder. Vi vet vad folk efterfrågar och vill bara ha det bästa. Handlar man hos oss får man både expertkunskapen och kvalitet, säger Henrik Lindh.

Henrik Lindhs tips för ett lyckat långlopp:
Nystrukturerade skidor
Det är extra viktigt med en nystrukturerad skida om man åker långlopp. När vallan släpper efter ett tag då är det viktigt att underlaget är fräscht, ett nött underlag ger dåligt glid.

Extra vantar och mössa
Efter några mil är det skönt att byta till torrt annars är det lätt att man börja frysa.

Vätskebalansen
Vätska är viktig när man åker långt. Ta med egen sportdryck som du vet att magen tål sen kan du dricka vatten och blåbärssoppa på stationerna. Det är bra att dricka var femte kilometer, inte när innan man blir törstig, för då ligger man redan på minus. Det finns många bra vätskesystem i olika storlekar som man lätt kan bära med sig på ryggen.

Bra stavar
Du behöver stavar som ger bra kraftöverföring. Är stavarna för klena så blir det jobbigt att staka, och det gör man mycket under ett långlopp eftersom det är ett snabbt och effektivt sätt att ta sig fram på.

Globisen AB är företaget bakom skistart.com som förutom skistart.com även driver climbing247.se och multitriathlon.se. Inom segmentet längdutrustning är nätbutiken en av Sveriges största och snabbast växande. I Älvdalen, där bolaget är baserat, finns även en fysisk butik och lager. Inlandsinnovation har en ägarandel på 25 procent i Globisen AB.