Spintsos målsättning är att omsätta 50 miljoner kronor och vara det ledande företaget i världen på mobila lösningar till idrottsdomare.

-Vi behövde kapital för att kunna göra en ordentlig internationell satsning, Inlandsinnovation tror på oss och numera äger de knappt 11 procent och är med på vår resa, säger Peter Evertsson, vd på Spintso.
Spintso har ett antal patenterade produkter för målgruppen idrottsdomare. En handdator, en domarklocka och ett kommunikationssystem. Handdatorn började säljas 2010. Då fanns en produkt för Sverigemarknaden. Nu, fyra år senare, finns fem produkter och 28 distributörer runt om i världen.

Vår vision är att bli det ledande företaget i världen på mobila lösningar till idrottsdomare. Vi siktar högt och tror att vi har stor potential att lyckas. Vad gäller handdatorn är vi de enda i världen med just den produkten. Men, det är inte bara fördelar med att vara först och ha en begränsad marknadsbudget, det kräver också en hel del. Vår konkurrent är papper och penna och det är mycket tradition och historia vi måste kämpa emot, säger Peter.

Idag omsätter bolaget 2,5 miljoner kronor. Målet är 50 miljoner kronor inom en inte alltför avlägsen tid.
Inlandsinnovation har inte bara investerat i företaget utan har också en styrelseplats i Spintso.
-Vi känner verkligen att vi har fått mer än pengar och att en ny styrelseledamot ger nytt blod till verksamheten. Överhuvudtaget arbetar vår styrelse väldigt aktivt och vi har satsat på kompetenta personer, bland annat sitter förre vd:n för UEFA i vår styrelse.
Idag har Spintso 18 delägare som är en mix av privatpersoner, affärsänglar och riskkapitalbolag. Peter Evertsson säger att det inte har varit lätt att hitta riskkapital.

-Nej det är svårt. Jag blev jätteglad när jag läste att Inlandsinnovation utvidgat sitt geografiska område till att inkludera Dalarna och att vi i alla fall kunde lämna ett investeringserbjudande till dem. Att de sedan sa ja är vi såklart glada över. Vi gjorde en nyemission och resonerar att det är bättre att äga en liten del av något bra, än 100 procent av något som inte ger något, säger Peter.