Peter Gullander blir ny vd för Inlandsinnovation. Han tillträder sin tjänst den 1:a oktober och ersätter Håkan Berg som varit tillförordnad vd sedan 1:a december 2013.

Peter är 46 år och har en lång och gedigen erfarenhet från riskkapitalbranschen. Han arbetar för närvarande i det egna företaget Yellow Tree Advisors med rådgivning till riskkapitalbranschen. Han har tidigare bland annat haft ledande befattningar på Verdane Capital Advisors och Intel Capital i Stockholm. Peter har en civilingenjörsexamen från Linköpings Tekniska Högskola samt en MBA utbildning från INSEAD i Frankrike.

– Styrelsen har i Peter funnit en person med både erfarenhet och kompetens inom riskkapital i såväl tidiga som senare skeden. Nu har vi en långsiktig lösning för att leda utvecklingen av Inlandsinnovation som en viktig aktör för riskkapitalförsörjningen i de sju nordligaste länen och det känns väldigt bra, säger Wilhelm Geijer, styrelseordförande.

– Jag har fått en fantastisk möjlighet. Inlandsinnovation har redan en betydande portfölj av fina bolag och jag ser en stor potential framöver i dem och i regionen. Tillsammans med den duktiga personal som redan finns på plats ser jag fram emot att fortsätta det arbete som Håkan Berg ansvarat för, säger Peter Gullander.

Peter planerar att bosätta sig i Östersund.

För mer information:

Wilhelm Geijer, styrelseordförande Inlandsinnovation, 0705- 39 31 31

Håkan Berg, vd Inlandsinnovation 0705-51 39 25