Med en välutvecklad produkt och utökade samarbeten fortsätter Nuiteq att växa. Det Skellefteåbaserade företaget förväntas nå nya höjder under 2018.

– Vi hade ett fantastiskt roligt år 2017, det var vårt mest framgångsrika år både inom produktutveckling och försäljning, säger Harry Van Der Veen, vd.

Nuiteq utvecklar mjukvara för pekskärmar och interaktiva multitouch-skärmar. Det som utmärker produkterna är att det är möjligt att använda flera fingrar på skärmen och att den kan användas av flera personer samtidigt. Mjukvaran används bland annat i konferenssammanhang, på muséer och flygplatser men framförallt i grundskoleutbildning runt om i världen.

Nuiteq, som var pionjärer inom sin bransch, hade svårt att nå ut på marknaden de första åren, men enligt Nuiteqs grundare och vd Harry Van Der Veen har det skett en förändring de senaste åren och försäljningen har verkligen tagit fart.

– Nu har folk börjat förstå vad de kan använda produkten till. Vi har bara skrapat på ytan på vår marknad och nu är vi på rätt plats i rätt tid och i en mycket bra situation. Vår produkt är bra och välutvecklad och försäljningen går bra, säger Harry Van Der Veen.

Med många nya samarbetsparters och förlängningar med befintliga har utvecklingen gått fort för Nuiteq.

– Vi har skrivit många nya avtal, vi ska börja utveckla en spansk version av vår produkt och vi har även förnyat samarbeten med ett antal viktiga kunder, säger Harry.

Det befintliga arbetslaget på Nuiteq beskriver Harry som en väloljad maskin och han förväntar sig att företaget kommer fortsätta växa med fler anställda, större plattformar och börja röra sig in i företagsvärlden mer och mer. En viktig anledning till varför Nuiteq har haft en så positiv utveckling är Inlandsinnovations investering som gjordes för två år sedan.

– Inlandsinnovation har betytt jättemycket för oss, utan dem hade vi inte varit där vi är idag. Vi hade nog varit kvar inom branschen, men vi hade inte kunnat investera tid, pengar och resurser som varit nödvändiga för att utveckla företaget och ta det dit vi är i dag, säger Harry.