I början av veckan tog Netrounds hem priset för bästa test-och mätlösning på ett event för SDN telekommunikation och internet, 5G Asia, i Singapore.

”Att vinna priset för bästa mätteknik vid 5G Asien hjälper oss att visa våra kunder i regionen vikten av aktiv nätverksanalys för att säkra levereransen av tjänster till sina abonnenter”, säger Kevin Kulasingham, Affärsutvecklingschef för Netrounds i Asien och Stillahavsområdet. ”Nästa generations nätverk kommer att kräva mjukvarubaserade och aktiva lösningar som klarar täta och snabba förändringar för att säkerställa servicekvaliteten hos kunderna. Denna utmärkelse understryker Netrounds engagemang och förmåga att hjälpa operatörerna ta itu med denna utmaning.”

”Det är verkligen ett privilegium att arbeta med en sådant kreativt och hårt arbetande team på Netrounds – att vinna detta pris är ett bevis på de stora kompetens som vi har i laget här”, säger Mats Nordlund, Netrounds VD och grundare. ”Jag ser fram emot att se hur vi tillsammans med våra partners kommer att utveckla konceptet iscensatt Active Assurance, liksom de kommande innovationer vi bygger in i produkten för att hjälpa våra kunder att säkerställa exceptionell kundkvalitet vid övergången till agila nätverk som definieras av programvara i stället för hårdvara. ”

”En produkt som är utvecklad i Luleå och vinner pris i Singapore visar igen på hur ett företag i norra Sverige, med rätt kompetens, kan erövra världen” säger Jörgen Larsson Investeringsansvarig Inlandsinnovation.

Netrounds utvecklar och säljer mjukvara till telekomoperatörer som säkerställer att de kan leverera sina tjänster snabbare och samtidigt sänka sina kostnader. I dag arbetar de med stora företag som till exempel Cisco, Amdocs och Intel.

För mer information, vänligen kontakta:

Kaela Loffler, Marknadschef Netrounds, kaela.loffler@netrounds.com, +46 70 634 00 69
Jörgen Larsson, Investeringsansvarig, Inlandsinnovation, Jorgen.larsson@inlandsinnovation.se,
+ 46 70-334 18 72