Netrounds är en av tre finalister i Verizon och Intel Network Builders Innovation Challenge.

Tävlingen utgår från frågan om hur vi i den virtuella världen kan använda automatisk nätverksanalys för att förhindra driftsstopp och därmed förbättra nätverksupplevelsen för slutanvändarna. Utmaningen är att samarbeta med Intel-teknologi och utveckla en analyslösning.

Nästa steg för Netrounds är att visa sin aktiva nätverksanalys och mjukvarubaserade test- och servicelösning i Verizon Network Vision Lab i Waltham i USA.

De stora vinnarna kommer att tillkännages på Carrier Network Virtualization-konferensen i Palo Alto, i Kalifornien den 5 december, där Netrounds kommer att vara sponsor och utställare. Förstapriset är 25 000 dollar.

– Vi är stolta över att vara en finalist i Verizon och Intel Network Builders Innovation Challenge och ser fram emot att jobba vidare med nya innovationer kring förbättrad kundupplevelsen i SDN och NFV-baserade nätverk med Intel och Verizon Network Visionaries Program, säger Marcus Friman, Chief Product officer och grundare av Netrounds.

– Detta är ett stort erkännande för ett företag i norra Sverige. Det visar att Netrounds ligger i framkant internationellt, säger Jörgen Larsson, Investeringsansvarig på Inlandsinnovation.