Östersundsbaserade företaget Loxysoft Group AB satsar på USA och har nu öppnat kontor på Manhattan i New York. Det är företagets första kontor utanför Norden. Tre anställda ska inledningsvis arbeta på det nya kontoret med inriktning mot försäljning av system som optimerar schemaläggning inom kontaktcenter.

– Vi öppnande kontoret i januari. På några veckor har vi varit med på en mässa och för redan avtalsdiskussioner med ett antal företag. Vi har elva mässor inbokade i USA i år. Vi har varit på flera av mässorna tidigare men det är första gången vi är där som ett amerikanskt bolag och det öppnar för affärer. Starten på det nya kontoret känns otroligt lovande, säger Tobias Sjölander, vd Loxysoft Group AB.

Loxysoft Group ska sälja produkten ProScheduler, ett system som optimerar schemaläggning för personal, framförallt inom kontaktcenter. Loxysoft är en helhetsleverantör för kontaktcenter och satsningen på USA är en direkt följd av Inlandsinnovations investering i företaget. I och med Inlandsinnovations investering på 25 miljoner kronor 2014 kunde Loxysoft köpa den norska koncernen Dolphin Software A/S.

– Det var en offensiv investering vi gjorde som börjar bära frukt. Att Loxysoft nu har kontor på Manhattan är såklart roligt för bolaget med de ökade kundmöjligheter det innebär men framför allt är det positivt med bolagets tillväxt i stort. Loxysoft är ett viktigt profilföretag för Inlandsinnovation och Östersund, säger Jörgen Larsson, investeringsansvarig Inlandsinnovation

Med affären med den norska koncernen växte antalet anställda från 50 till omkring 100 och omsättningen ökade från 50 till cirka 140 miljoner kronor. Ett av de bolag som ingick i affären hade ett 70-tal kunder i USA, ett nätverk man nu ska bygga vidare på.

– Om fem år ska vi vara 14 anställda på kontoret i New York och vara en etablerad leverantör av workforce management, det innebär konkret att vi både levererar och har kundservice på plats i USA, säger Tobias Sjölander.

KONTAKT:

Jörgen Larsson, investeringsansvarig Inlandsinnovation 070-334 18 72, mailto:jorgen@inli.se

Tobias Sjölander, vd Loxysoft Group AB
070-660 54 23 tobias.sjolander@loxysoft.se