Portföljföretaget Loxysoft vill skapa tillväxt och det är i USA det ska ske. Det var en avgörande faktor när företaget kammade hem vinsten i Dagens Industris tävling gasellsprånget i Åre. Östersundsbaserade Loxysoft som i dag har kontor i Göteborg, Stockholm, Oslo och New York har nyligen tagit in ytterligare riskkapital för att säkra sin USA-satsning.

– Vi satsar på en sund tillväxt. Vi har trogna och nöjda kunder i Skandinavien och de är vår bas. Men den stora utvecklingen kommer att ske i USA. Vårt system som förenklar bemanningsplanering heter ProScheduler. Det lanserade vi för två år sedan i USA och vi börjar nu plocka marknadsandelar, säger Tobias Sjölander, vd på Loxysoft.

Åre Business Forum, Nordens motsvarighet till World Economic Forum i Davos, arrangerades för nionde året i rad på Copperhill i Åre i april 2018. Dagens Industri var på plats och genomförde gasellsprånget, en tävling som ger företag och entreprenörer en möjlighet att visa upp sig inför en kvalificerad panel av experter och tävla mot andra företag. Företagen ska ha en stor potential att inom de fem kommande åren bli en supergasell.

– Att ett av våra portföljföretag kammande hem vinsten i gasellsprånget känns jättekul. Ett bevis på att flera professionella personer också tror på Loxysofts tillväxtpotential, säger Jörgen Larsson, vd Innlandsinnovation.