Limes Audio genomför en nyemission och Inlandsinnovation investerar ytterligare i bolaget. Samtidigt kliver Fort Knox Förvaring och Partnerinvest Norr in som nya delägare. Limes Audio har gått från 14 till 23 anställda senaste åren och mycket händer i bolaget.

– Vi har i dagsläget fler möjligheter än vi hinner med, så vi måste förstärka på marknads- och säljsidan, säger en nöjd Sandra Finér, vd för Umeåbolaget.

Limes Audio har utvecklat TrueVoiceTM, en teknik som filtrerar bort störande brus för att skapa kristallklart ljud i konferenstelefoner, läsplattor, mobiltelefoner med mera. Efterfrågan på tekniken ökar inte minst tack vare den tydliga trenden på marknaden där allt mer blir röststyrt. Det ställer höga krav på distinkt ljud.

Bolaget har nyligen flyttat in i nya lokaler i Umeå med plats att växa i och trivs i det tech- och startuptäta klimat som råder i Umeå.

– Vi har väldigt fin kompetensförsörjning från Universitetet och ska man till Stockholm och vidare ut i världen är flyget endast en kvarts cykeltur bort. Det är en svårslagen miljö att växa i, fortsätter Sandra.

Nyemissionen blir den andra kapitalinsatsen från Inlandsinnovation som varit delägare i bolaget sedan juni 2014. Med på denna runda är också Fort Knox Förvaring och PartnerInvest Norr som kliver in som nya delägare i Limes Audio.

– Vi har följt bolaget ett par år och är imponerade av deras tillväxt. Vi engagerar oss i bolag som är positiva för stadens utveckling, där är Limes Audio ett lysande investeringsobjekt, säger Markus Olsson, vd på Fort Knox Förvaring.

– Limes Audio har åstadkommit mycket såhär långt, nu ser vi med tillförsikt fram emot vad som händer härnäst, avslutar Linn Nilsson, investeringsansvarig på Inlandsinnovation.

Mer information:Sandra Finér, vd Limes Audio sfiner@limesaudio.com
Linn Nilsson, Investeringsansvarig Inlandsinnovation l
inn.nilsson@inlandsinnovation.se

Markus Olsson, vd Fort Knox Förvaring markus.olsson@fort-knox.se

Lena Fridlund Forsgren, Investeringsansvarig Partnerinvest Norr, lena@partnerinvestnorr.se