Skistart.com blir Långloppscupens största sponsor. Cupen som består av fem av landets mer populära långlopp på skidor heter numera Skistart.com Ski
Challenge. Skistart.com gör satsningen för att ytterligare stärka sitt varumärke mot målgruppen längdskidåkare.

– Alla lopp inom cupen är seedningsgrundande för Vasaloppet så vi vet att målgruppen finns här och att nå längdskidåkare både på motionär- och elitnivå känns viktigt. Det är en stor satsning för oss och ligger helt i linje med vår strategi, säger Henrik Lindh, styrelseordförande Skistart.com

Det är framförallt ett stort digitalt samarbete och redan nu syns det både på webb och Facebook att Skistart.com är avsändare av årets upplaga av Ski Challenge.

– Vi satsar också på att synas på plats i målområdet med banderoller. Men vi kommer så klart också att finnas där och prata om Skistart.com, säger Henrik Lindh.

Skistart.com har tidigare sponsrat ett långloppsteam. Att i stället gå in som cupsponsor handlar om att nå ut bredare. Avtalet gäller ett år med option på ytterligare två år. En av tävlingarna kommer också att ha Skistart.com som avsändare.

– Loppet i Långberget i Värmland den 14 januari heter numera Skistart.com Ski Marathon, säger Henrik Lindh.

Alla fem deltävlingar har genom åren lockat en stor och bred skara aktiva åkare. För många är loppen ett spännande styrkeprov, för andra ett annorlunda äventyr och en ny erfarenhet.

De fem lopp som ingår i Skistart.com Ski Challenge är
8 januari, AXA Ski Marathon Orsa
14 januari, Skistart.com Ski Marathon Långberget
5 februari, Wadköpingsloppet
12 februari Västgötaloppet i Ulricehamn
19 februari Skinnarloppet i Malung