Netrounds satsar på den internationella marknaden och rekryterar nordamerikansk bransch- och marknadsföringsexpert.

Det var med Kaela Loffler i bakhuvudet som Netrounds skrev sin rekryteringsannons efter en marknadschef. Företaget som tidigare inte har haft någon ansvarig för området har i och med Inlandsinnovations investering satsat starkare på marknadsföring, både med personal och synlighet på marknaden.

– Vårt topp prio är att öka kännedomen om företaget internationellt och förstärka alliansbyggandet mellan oss och våra partners. Med sitt branschkunnande och med engelska som modersmål var Kaela Loffler en klockren rekrytering för oss. Vi var ute efter någon som henne med samma driv och utåtriktade profil, säger Mats Nordlund vd på Netrounds.

Netrounds utvecklar och säljer mjukvara till telekomoperatörer som säkerställer att de kan leverera sina tjänster snabbare och samtidigt sänka sina kostnader. I dag arbetar de med stora företag som till exempel Cisco, Amdocs och Intel.

Kaela Loffler som kommer från Kelowna utanför Vancouver och har haft ögonen på Netrounds eftersom företaget och dess långt avancerade tjänster intresserar henne. Hon har stor erfarenhet och kontaktnät i branschen och kommer närmast från nätverksföretaget och Silicon Valley-baserade Procera där hon jobbat som partner- och marknadsföringsansvarig.

Det var på en konferens under hösten 2015 inom nätverk och teknik i Tyskland som hon introducerades för Netrounds och Mats Nordlund för första gången. Under det påföljande månaderna möttes de på liknande branschmässor och bekantskapen fördjupades. När sedan Netrounds annonserade en ledig tjänst sökte Kaela denna. Rekryteringen gick fort och under våren 2016 gick flytten från Kelowna till Luleå.

– Luleå och Netrounds är en spännande plats att befinna sig på eftersom utvecklingen av tekniken är så långt avancerad. Just nu ligger mitt fokus på att bredda vårt kundsegment då Netrounds tidigare inriktat sig på den skandinaviska marknaden. Vi ska även utveckla våra tjänster och bli ännu mer effektiva i vår kvalitetsövervakning, berättar Kaela Loffler.

Jörgen Larsson, investeringsansvarig på Inlandsinnovation, tycker att detta är ytterligare ett bevis på att Norrlandsföretag, med rätt förutsättningar, kan attrahera global kompetens.
För mer info:
Investeringsansvarig Inlandsinnovation, Jörgen Larsson, jorgen.larsson@inlandsinnovation.se, 070-334 18 72
Marknadschef Netrounds, Kaela Loffler, kaela.loffler@netrounds.com, 070-634 00 69