Inlandsinnovation investerar i Branäsgruppen och kliver nu in som delägare i ett av Värmlands mest expansiva bolag.

– Branäsgruppen har visat en fantastisk utveckling med sina fem destinationer och vi ser mycket fram emot att vara del av den fortsatta tillväxten, säger Linn Nilsson, investeringsansvarig på Inlandsinnovation.

Branäsgruppen och Inlandsinnovation har haft dialog under snart ett år och i dagarna blev avtalen underskrivna. Inlandsinnovation investerar 50 miljoner kronor i koncernen vilket är en väsentlig investering. Dessutom är det Inlandsinnovations första direkta investering i Värmland.

– Vi är glada och stolta över att Inlandsinnovation har valt att bli delägare i bolaget, säger Branäsgruppens ordförande Lars Rundblom. Vi fortsätter vår offensiva satsning och tillsammans med ytterligare investerare avser vi att satsa flera hundra miljoner i bland annat nya backar, liftar, snösystem, restauranger och boende. De närmaste åren räknar vi med drygt 3000 nya bäddar i Branäs och Kungsberget.

– Vi har följt Branäsgruppen under några år och är mycket imponerade av deras arbete. Vi tror att investeringen kommer att skapa tillväxt och nya arbetstillfällen i Värmland, fyller Linn Nilsson i.

Sedan tidigare är Inlandsinnovation delägare i Ekoväst Invest med säte i Arvika, men Branäsgruppen är den första direkta investeringen Inlandsinnovation gör i Värmlands län.

– Vi har gjort ett 40-tal direktinvesteringar, utspritt på sex av våra sju län. Vi hoppas att vi med denna investering kan skapa ökad synlighet i Värmland där vi gärna vill göra fler investeringar. Det finns många fina tillväxtföretag i Värmland, avslutar Peter Gullander, vd Inlandsinnovation.

Mer information:
Lars Rundblom, ordförande Branäsgruppen
070-562 41 01, lars.rundblom@branasgruppen.se

Peter Gullander, vd Inlandsinnovation
073-838 18 00, peter.gullander@inlandsinnovation.se

Branäsgruppen är Sveriges näst största skidkoncern och består av fem skidorter: Branäs, Kungsberget, Vallåsen, 12Mannabacken och Ånnaboda. Branäs är Sveriges femte största skidanläggning med bland annat 8 500 bäddar, Kungsberget är Sveriges åttonde största skidanläggning. Branäsgruppen omsätter nästan 300 miljoner kronor per år och sysselsätter under säsong cirka 650 personer. Branäs har 8 av de senaste 9 gångerna vunnit Stora Barnsemesterpriset inom kategori bästa skidort.