Ett stort grattis till Limes Audio som tog hem priset för årets avknoppningsföretag 2016 på Umeågalan i går. De vann med motiveringen: Deras unika mjukvara får våra röster att låta klart och tydligt, oavsett avstånd. Från gedigen forskning har de knoppat av ett snabbt växande startup som fått världens högtalarföretag att spetsa öronen.

– Inlandsinnovation gick in som delägare i bolaget i april 2014 och sedan dess har det hänt otroligt mycket. Det är ett bolag med en unik produkt och ett starkt team som har goda framtidsutsikter, säger Linn Nilsson Investeringsansvarig Inlandsinnovation.

Fredric Lindström, grundare Limes Audio kommenterar priset: ”Otroligt roligt för alla oss medarbetare på Limes Audio att få den här utmärkelsen. Vi har lyckats bygga ett team med superduktiga medarbetare och en kultur där vi har kul ihop. Det här teamet har utvecklat en marknadsledande teknik för talförbättring, som vi ser en stor potential för inom området röststyrning. I nästa generations musikspelare, TV-apparater, bilar osv, så kommer röststyrning att vara ett given applikation. Vi ser det här priset som en bekräftelse på vad vi åstadkommit och vi är väldigt glada och tacksamma för det.”