Dagens Industri har utsett Globisen till Gasellföretag. Det var i onsdags som Globisen fick utmärkelsen på DI:s Gasellträff i Falun. För att utses till Gasellföretag krävs bland annat att företaget fördubblat sin omsättning de senaste fyra åren och ha minst tio anställda. Det sistnämnda ett krav som tagit tid att nå.

– Vi har under flera år ökat omsättning och vuxit snabbt, men vi har inte haft tio anställda förrän nu. Det känns väldigt kul att ha nått dit och få ett erkännande genom DI gasell, säger Henrik Lindh, styrelseordförande i Globisen.

Portföljföretaget Globisen äger och driver tre e-handelsbutiker. Skistart som är en specialistbutik på nätet som inom längdutrustning är en av Sveriges största och snabbast växande. Climbing 247 är en klätterbutik och Multitriathlon är en multisportbutik. Diversifieringen gör att bolaget har många ben att stå på och kan växa inom olika segment.

Utmärkelsen är ett kvitto på att företagets satsningar går åt helt rätt håll.

– Det triggar lite att bli utnämnd till gasell och vi kommer att vara där några gånger till, det är vi övertygade om, säger Henrik Lindh.