Ny vd, nya medarbetare och ny filial på ny marknad. ”Electronic Parking fortsätter satsa och det händer en hel del både i företaget och i vår bransch” säger Johan Falk, vd sedan i höstas.

Electronic Parking utvecklar IT-system för att förenkla drift och service för parkeringsförvaltare. Bolagets mest kända produkt är ePARK, en betal-app för parkeringsbiljetter och parkeringstillstånd som idag är ansluten till hundratusentals parkeringar i Sverige, Finland och Polen.

– Vi har precis startat en filial i Norge också. Det har var varit på gång sedan i höstas men nu äntligen, efter förvånansvärt mycket byråkrati, är vi igång och de första kunderna på väg in, säger Johan Falk.

Johan Falk beskriver Norge som ett IT-moget land men där konkurrensen på den här typen av digitala tjänster inte är lika stor som i Sverige. Danmark kan av samma anledning bli ett möjligt nästa steg.

För att klara den fortsatta satsningen har kontoret i Luleå precis förstärkts med två nya medarbetare inom sälj och marknad, och företaget planerar att växa med ytterligare en till två personer inom de närmaste halvåret. Johan Falk tror att fler saker kommer hända både i företaget och branschen.

– Det går snabbt i vår bransch så det gäller att vara på tårna. Idag finns det många aktörer på marknaden, trenden är att det kommer bli färre. Några kommer ta mark och befästa sig som de som är att räkna med. Vi ska självklart vara en av dem!

Electronic Parking omsatte 9,5 miljoner under 2015. Det finns en tydlig plan för fortsatt tillväxt.

– Vi har bra förutsättningar med bra ägare och bra struktur i ryggen. Det gör att jag är övertygad om att vi kommer lyckas bra även fortsättningsvis, säger Johan Falk.

Här kan du läsa mer om Electronic Parking och tjänsten ePARK