NUITEQ® appoints Dr. Edward Tse as its Director of Education Strategy from multitouch software on Vimeo.

Dr Tse kommer, från NUITEQs nyöppnade kontor i Calgary, att ansvara för strategi, positionering, viktiga partnersamarbeten och att utöka affärsverksamheten inom utbildning.

Dr Tse har över tio års erfarenhet i Educational Technology, det mesta på SMART Technologies, där han tjänstgjorde som både extern Research Program Manager och projektledare. Edward var en av uppfinnarna till den första multitouch tabellen för utbildning, SMART Table.

Edwards engagemang kommer att säkerställa att NUITEQ ytterligare kan stärka sin position som pionjär för multitouch lösningar för skolor.

”Som förälder är jag djupt oroad över hur vi kommer att göra utbildning relevant för yrken som inte ens existerar i dag. Precis som en kärleksfull förälder uppmanar sitt barn till konst, musik och sport så tror jag att naturliga gränssnitt kan uppmana barn till nya uttrycksformer.” Säger Dr Edward Tse, nyutnämnd chef för utbildningsstrategi.

”Vi är mycket glada över att ha en topp talang som Dr Tse ombord med oss. Han ger en stor mängd kunskap, erfarenhet och expertis med honom i denna nya position. Hans passion för kreativitet, Utbildnings teknologi och Human Computer Interaction gör honom till en pusselbit i vårt team”, Säger NUITEQs VD och grundare Harry van der Veen. Han fortsätter: ”Dr. Tse har arbetat med multitouch-teknik, pekskärm samarbete och utbildningsteknik i många år, så på NUITEQ kan han bidra på en gång, vilket är bra, eftersom vår verksamhet utvecklas snabbt genom den höga efterfrågan på våra pedagogiska pekskärmar och programvaran Snowflake MultiTeach®. ”

Edward har en filosofie doktor (Ph.D) i datavetenskap och en Master of Science i datavetenskap från University of Calgary.

NUITEQ® är världsledande inom samarbets- och pekskärmsprogramvara för naturlig interaktion. Företaget omdefinierar termer som utbildning, mötesrum och underhållning teknik. Dess programsvit av samverkande program bidrar till att locka publik, engagera dem och lämna minnesvärda intryck. Snowflake programvaran används i över 70 länder. NUITEQ vision är att med hjälp av pekskärmsteknik underlätta för lärare, affärsmän och företag i deras dagliga arbete. Företaget har sitt huvudkontor i Sverige och kontor i USA, Kanada, Brasilien och Indien.