Inlandsinnovation investerar 50 miljoner kronor i Branäsgruppen och kliver nu in som delägare i Sveriges näst största skidkoncern.

– Branäsgruppen har visat en fantastisk utveckling med sina fem destinationer och vi ser mycket fram emot att vara del av den fortsatta expansionen, säger Linn Nilsson, investeringsansvarig på Inlandsinnovation.

Branäsgruppen och Inlandsinnovation har haft dialog under snart ett år och i dagarna blev avtalen underskrivna. Inlandsinnovation investerar 50 miljoner kronor i koncernen vilket är en väsentlig investering. Även ett antal privata investerare deltar i nyemissionen som är på totalt 75 miljoner kronor.

– Vi är glada och stolta över att Inlandsinnovation har valt att bli delägare i bolaget, säger Branäsgruppens ordförande Lars Rundblom. Vi fortsätter vår offensiva satsning och tillsammans med ytterligare investerare avser vi att satsa flera hundra miljoner kronor i bland annat nya backar, liftar, snösystem, restauranger och boende. De närmaste åren räknar vi med drygt 3000 nya bäddar i Branäs och Kungsberget.

Inlandsinnovation som tidigare inte har gjort några investeringar i Värmlands län och en handfull i Gävleborgs län är glada att kunna presentera delägarskapet med Branäsgruppen.

– Det är mycket som är rätt med den här investeringen. Det är ett expansivt bolag inom besöksnäring, vilket är en fokusbransch för Inlandsinnovation, bolaget sysselsätter under vintersäsong ca 650 personer, varav majoriteten är ungdomar, och det har sin huvudsakliga verksamhet i Gävleborg och Värmland. Det är en bra investering på många sätt, avslutar Peter Gullander, vd Inlandsinnovation.

Mer information:

Lars Rundblom, ordförande Branäsgruppen,
070-562 41 01, lars.rundblom@branasgruppen.se

Peter Gullander, vd Inlandsinnovation,
073-838 18 00, peter.gullander@inlandsinnovation.se

Branäsgruppen är Sveriges näst största skidkoncern och består av fem skidorter: Branäs, Kungsberget, Vallåsen, 12Mannabacken och Ånnaboda. Branäs är Sveriges femte största skidanläggning med bland annat 8 500 bäddar, Kungsberget är Sveriges åttonde största skidanläggning. Branäsgruppen omsätter nästan 300 miljoner kronor per år och sysselsätter under säsong cirka 650 personer. Branäs har 8 av de senaste 9 gångerna vunnit Stora Barnsemesterpriset inom kategori bästa skidort.