För tredje året i rad har skistart.com mottagit det prestigefyllda priset ”Årets e-handlare inom Sport & Fritid” av Pricerunner.

Utmärkelsen ges till det företag som har minst 150 kundrecensioner under perioden juni – november och med högst snittbetyg. 2015, 2016 och nu även 2017 har Skistart haft högst betyg.

– Det känns jättebra och inspirerande, det går aldrig att räkna med att få ett sånt här pris. Det sätter betyg på oss som företag och hur vi bedöms av våra kunder, vi har jobbat hårt för det, säger Henrik Lindh, styrelseordförande för företaget Globisen som äger bland annat skistart.com.

 © Val Thoermer – stock.adobe.com
© Val Thoermer – stock.adobe.com

Med ständig utveckling i fokus är framtidsvisionen klar för Skistart och Henrik menar på att det är många små byggstenar som ska på plats för att nå målen. En viktig pusselbit för att Skistart ska hålla sig relevanta och konkurrenskraftiga är det semi-automatiserade lagret som har börjat ta form i lagerlokalen i Älvdalen. När väl det nya systemet är på plats kommer det innebära en betydligt snabbare hantering av ordrar.

– Själva plockprocessen kommer bli mycket snabbare och framförallt sparar vi väldigt mycket yta. Ska vi få företaget att växa är det viktigt med snabba leveranser, säger Henrik och påpekar att det inte går att sitta still i båten när konkurrenterna gör samma förändringar.

Företaget från Älvdalen började sin resa 2004 och är idag ett väletablerat och prisbelönt företag inom e-handel med inriktning sport och fritid. Inlandsinnovation har en ägarandel på 25 procent i Globisen AB. Det är inte enbart Pricerunner de har fått ta emot pris från, utan det är även andra året i rad som Skistart får Dagens industris pris ”Gasell”. Henrik tror att det beror på det speciella arbetssättet som Skistart har, från lagerprocessen till kundrelationer.

– Vi jobbar helt enkelt på ett speciellt sätt, som omfattar alla delar och kunden har en stor tillit till vad vi gör, säger Henrik.