Inlandsinnovation avyttrar sitt innehav i Grönklittsgruppen

Inlandsinnovation har ingått avtal om att sälja hela sitt innehav i Grönklittsgruppen AB (publ) vilket motsvarar 21% ägarandel av bolaget.

Inlandsinnovation har avyttrat sitt innehav i EasyFill AB (publ)

Inlandsinnovation AB har sålt hela sitt innehav av aktier i EasyFill AB genom försäljning via Spotlight Stockmarket.
Försäljningen är föranledd av den avvecklingsfas som Inlandsinnovation AB för närvarande är inne i där samtliga av Inlandsinnovation AB:s direkta innehav håller på att avvecklas.

Luleåföretaget Netrounds fördubblar sin omsättning efter stor affär med Rakuten

Luleåföretaget Netrounds har vunnit en stor affär med Rakuten, som kallas Japans motsvarighet till Amazon. Ordern innebär att Netrounds fördubblar sin omsättning.

E-handlarna Outdoorexperten och Skistart går samman för att bilda en ny specialistgrupp inom sport och fritid

Bakom affären står riskkapitalbolaget Eequity som bidrar till sammanslagningen av Outdoorexperten, en nätbutik inom vandring, löpning samt vintersport, och Skistart, Nordens största skidbutik online.

Tempus vann stor upphandling i Östersund

Umeåbaserade Tempus har en mycket positiv utveckling med flera nya kommuner som använder deras produkt för förenklad schemaläggning och närvarohantering i förskolan. I slutet av juni skrev de ett nytt avtal med Östersunds kommun.

Inlandsinnovation säljer sitt innehav i snabbväxande Branäsgruppen

För tre år sedan investerade Inlandsinnovation tillsammans med privata investerare i Branäsgruppen, och klev därmed in som delägare i Sveriges näst största skidkoncern. Investeringen skedde i ett läge då Branäsgruppen ville utveckla Kungsberget, strax norr om Sandviken och med två timmars bilresa från Stockholm.

Loxysoft vann gasellsprånget i Åre

Portföljföretaget Loxysoft vill skapa tillväxt och det är i USA det ska ske. Det var en avgörande faktor när företaget kammade hem vinsten i Dagens Industris tävling gasellsprånget i Åre.

Rekordsäsong för Grönklittsgruppen

Med en fantastisk vintersäsong och en turistbransch som har gått på högvarv kan Grönklittgruppen se tillbaka på en rekordvinter.

– Vi har slagit rekord på alla anläggningar, omsättningsmässigt och resultatmässigt, säger Anders Blomquist, koncernchef, Grönklittsgruppen.

Bra möte om både risk- och humankapital

Att det är svårt att hitta riskkapital i tidiga skeden, att privat kapital krävs i större utsträckning och att humankapitalet är en stor förutsättning för framgång. Det var några av de ämnen som diskuterades vid ett erfarenhetsutbyte i Trångsviken i västra Jämtland tidigare i vår.

Ny exit för Inlandsinnovation – AKM förvärvar Senseair

Det japanska företaget Asahi Kasei Microdevices, AKM, har köpt Delsboföretaget Senseair. Det är ett långvarigt och framgångsrikt samarbete mellan de båda företagen som har lett fram till affären.

Närhet en framgångsfaktor för Startkapital i Norr

- Närhet är viktigast för att lyckas. Vi känner de företag som vi investerar i och det är en framgångsfaktor för oss. Det säger Lars Karbin, vd för Startkapital i Norr AB, ett regionalt riskkapitalbolag som främst verkar i Norrbotten.

Affärsmässiga investeringar med regionalt hjärta

Tillväxtkassan i Trångsviken gör investeringar i mycket tidiga skeden, då få andra investerare vågar ta risken. På så vis har de stor betydelse för företag och entreprenörer i området.