• sv
 • en
 • Sundsvallsföretaget Observit växer i öst och väst

  2015 - 04 - 24 Nytt från Inlandsinnovation, Nytt från portföljen

  Inlandsinnovation öppnade vägen för den internationella marknaden. På ett år har IT-företaget Observit i Sundsvall fördubblat omsättningen och etablerat sig i både Öst- och Västeuropa tack vare Inlandsinnovations investering. Nu kommer Inlandsinnovation till Sundsvall för att berätta om sin verksamhet.

  – Inlandsinnovations ägartillskott på fem miljoner innebar att vi kunde genomföra en omfattande sälj- & marknadsinsats utanför Sverige. Vi hade som mål att fördubbla omsättningen på två år. Vi har nått omsättningsmålet och hoppas kunna anställa inom en snar framtid, säger Lars Flodén, vd för Observit.

  Företaget utvecklar internetbaserade mjukvaruprodukter och system för videoövervakning som används i bussar, tåg, lastbilar och ambulanser, samt inom detaljhandel och områdes- och stadsövervakning. I Sverige har Observit stor marknadsspridning i framförallt Stockholm och i Syd- och Västsverige.

  Observit har ett nära samarbete med Axis, tillverkare av IP-kameror och sedan helt nyligen även Hikvision. De är två av världens största bolag i branschen och affärerna med dem har öppnat den internationella marknaden. Företaget finns idag etablerade i hela Skandinavien, Baltikum, England, Irland och Portugal. I och med investeringen äger Inlandsinnovation 20 procent av bolaget, ett ägande som inger trygghet.

  – Att ha med Inlandsinnovation är en dörröppnare utomlands, en statlig aktör inger förtroende och det minskar risken för våra kunder och samarbetspartners, säger Lars Flodén.

  På måndag den 27 april kommer Lars Flodén från Observit tillsammans med Inlandsinnovation att berätta om hur företag kan växa med riskkapital. Inlandsinnovation besöker Sundsvall för att träffa nya företag som vill och har potential att växa.

  – Vårt uppdrag är att bidra till tillväxt, nya jobb och utveckling, därför söker vi fler företag att investera i och vi tror att många företag i Västernorrland har lika stor utvecklingspotential som Observit, säger Peter Gullander, vd för Inlandsinnovation.

  Inlandsinnovation har hittills investerat i fyra företag i Västernorrland. För den företagare som vill finns möjlighet till ett enskilt möte. Media är välkomna att delta under träffen.

  NÄR? Den 27 april kl. 17-19 VAR? Hotel Quality Sundsvall, Esplanaden 29

  KONTAKT: Peter Gullander, vd 073-838 18 00 peter.gullander@inlandsinnovation.se

  Lina Normark, kommunikationsansvarig 070-364 38 81 lina.normark@inlandsinnovation.se

  Lars Flodén, vd Observit 070-535 89 50 lars.floden@observit.se