• sv
 • en
 • Östersundsbaserade Loxysoft öppnar kontor i USA

  2015 - 06 - 09 Nytt från Inlandsinnovation, Nytt från portföljen

  Kontaktcenterföretaget Loxysoft Group AB satsar på USA och öppnar kontor i New York. En satsning som gjorts möjlig tack vare Inlandsinnovations investering i företaget.

  Loxysoft film 2

  Se filmen om hur Loxysoft resonerade när Inlandsinnovation blev delägare.

  – Den första januari 2016 öppnar vi kontor i New York. En av våra anställda flyttar dit och drar igång verksamheten. USA blir det första kontoret utanför Norden för vår del. Det ska bli en försäljningsorganisation med omkring tre anställda, säger Tobias Sjölander, vd för Loxysoft Group AB.

  Satsningen på USA är en direkt följd av Inlandsinnovations investering i höstas. I och med Inlandsinnovations investering på 25 miljoner kronor kunde Loxysoft köpa den norska koncernen Dolphin Software A/S. Med affären växte antalet anställda från 50 till omkring 100 och omsättningen ökade från 50 till cirka 140 miljoner kronor. Ett av de bolag som ingick i affären hade ett 70-tal kunder i USA, ett nätverk man nu ska bygga vidare på.

  – När vi ville växa var det viktigt för oss med en stabil och trygg partner som Inlandsinnovation. Även om vi satsar på USA är det Sverige och Norden som är vår huvudmarknad. Vi är måna om att fortsätta driva vårt företag med ett lokalt perspektiv och få utveckling i vår region och den visionen delar vi med Inlandsinnovation, säger Tobias Sjölander.

  Tobias Sjölander startade Loxysoft i Östersund med tre kompanjoner 2002. Loxysoft Group är idag Nordens största fullserviceleverantör av stödsystem för kontaktcenter och andra kontaktintensiva organisationer. Huvudkontoret ligger i Östersund men företaget har också kontor i Bräcke, Stockholm, Göteborg och Oslo.

  – Loxysoft Group AB är ett bra exempel på vad vårt kapital kan medverka till, expansion, utveckling och fler arbetstillfällen, i förlängningen ett livskraftigt näringsliv, säger Peter Gullander, vd för Inlandsinnovation.

  Tisdag den 9 juni kommer Inlandsinnovation tillsammans med Tobias Sjölander till Östersund för att berätta om hur företag kan växa med riskkapital.

  – Vårt uppdrag är att bidra till tillväxt, nya jobb och utveckling, därför söker vi fler företag att investera i. Vi tror att det finns många företag i Jämtland som har stor utvecklingspotential och möjlighet att växa, säger Peter Gullander, vd för Inlandsinnovation.

  Inlandsinnovation har hittills investerat totalt 74 miljoner kronor i sju företag i Jämtland. Inlandsinnovation söker fler företag att investera i och bjuder därför in till informationsträff i Östersund. För den företagare som vill finns också möjlighet till ett enskilt möte. Media är välkomna att delta under träffen.

  NÄR? Den 9 juni kl. 17-19

  VAR? Clarion Hotel Grand Östersund, Prästgatan 16

  KONTAKT:
  Peter Gullander, vd 073-838 18 00 peter.gullander@inlandsinnovation.se
  Lina Normark, kommunikationsansvarig 070-364 38 81 lina.normark@inlandsinnovation.se
  Tobias Sjölander, vd Loxysoft Group AB
 070-660 54 23 tobias.sjolander@loxysoft.se