Ny exit för Inlandsinnovation – AKM förvärvar Senseair

Det japanska företaget Asahi Kasei Microdevices, AKM, har köpt Delsboföretaget Senseair. Det är ett långvarigt och framgångsrikt samarbete mellan de båda företagen som har lett fram till affären.

Närhet en framgångsfaktor för Startkapital i Norr

- Närhet är viktigast för att lyckas. Vi känner de företag som vi investerar i och det är en framgångsfaktor för oss. Det säger Lars Karbin, vd för Startkapital i Norr AB, ett regionalt riskkapitalbolag som främst verkar i Norrbotten.

Affärsmässiga investeringar med regionalt hjärta

Tillväxtkassan i Trångsviken gör investeringar i mycket tidiga skeden, då få andra investerare vågar ta risken. På så vis har de stor betydelse för företag och entreprenörer i området.

Nuiteq blickar framåt efter ett framgångsrikt år

Med en välutvecklad produkt och utökade samarbeten fortsätter Nuiteq att växa. Det Skellefteåbaserade företaget förväntas nå nya höjder under 2018.

Inlandsinnovation säljer sitt innehav i Ruta Ett

En av Europas största leksakstillverkare, Simba Dickie Group, har köpt ett av Inlandsinnovations portföljbolag, Ruta Ett Entertainment AB. I samband med detta byter företaget namn till Kid E Media AB.

Ännu ett prisbelönt år för skistart.com

För tredje året i rad har skistart.com mottagit det prestigefyllda priset ”Årets e-handlare inom Sport & Fritid” av Pricerunner.

Umlax satsar allt på fjällrödingen

Under sina drygt 30 år på marknaden har fiskodlingsföretaget Umlax expanderat steg för steg. De är världsledande på rödingproduktion och utsågs till Årets livsmedelsexportör 2017. Planen framåt är att fortsätta växa, dock utan den klassiska regnbågen.

Fördubblad volym målet för Pepab

På fem år ska volymen fördubblas och omsättningen öka från 40 till 100 miljoner. Målen är höga för plåtbearbetningsföretaget Pepab i Söderhamn när de investerar i en ny fiberlaser och en helautomatiserad anläggning. Den nya nya utrustningen invigs veckan innan jul.

Fortsatt hög tillväxt för ePARK

Företaget ePARK har växt med 100 procent per år sedan 2011. Anledningen är att det funnits ett stort behov av deras produkt. Genom ePARKs app kan bilister betala parkeringsavgifter på ett enkelt sätt.

Snöfabriker är framtiden!

”Vi skaffar kunderna. Sedan gör vi snön.” Mikael och Lars Rundblom har vänt på tankesättet när det gäller skidåkning. Som ägare av Branäsgruppen satsar de hårt och ser stora möjligheter för sina sex skidanläggningar, som alla finns söder om Dalälven.

Ökad självkännedom på Portföljdagarna 2017

Det finns ingen bortre tidsgräns för Inlandsinnovations verksamhet. Inlandsinnovation ska fortsätta vara en aktiv medinvesterare till befintliga bolag, inklusive möjlighet att göra tilläggsinvesteringar.

Stor affär till Tempus

Umeåbaserade Tempus har en unik produkt som förenklar schemaläggning och närvarohantering i förskolan. Den sprids nu vidare över landet och ett stort avtal har precis tecknats med Malmö stad.