• sv
 • en
 • Inlandsinnovation deltar i uppstarten av ytterligare en tillväxtkassa

  2014 - 11 - 10 Nytt från Inlandsinnovation, Nytt från portföljen

  Inlandsinnovation, Dohi Venture, Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse och Hellström Invest skapar tillsammans Digitala Tillväxtkassan i Umeå. Tillväxtkassan kommer att fokusera på entreprenörer inom den digitala sektorn med rötterna i norra Sverige.

  – Vi delar alla synen på möjligheterna inom det digitala området samtidigt som vi tror på den entreprenörsanda och utvecklingskraft som finns här, inte minst i och omkring Umeå, säger Emanuel Dohi, vd och grundare av Dohikoncernen.

  Engagerad i den nya tillväxtkassan är förutom Emanuel Dohi och Dohi Ventures vd Per Spångberg också Johan Hellström från Hellström Invest som till vardags är vd för bredbandsoperatören T3. Det finns med andra ord mycket erfarenhet i teamet bakom satsningen, både vad gäller att bygga bolag och digital utveckling.

  Inom ramen för den Digitala Tillväxtkassan i Umeå finns idag plats för mellan 6 och 10 bolag, varav de första redan flyttat in. Bland pinonjärbolagen återfinns fjolårets Venture Cup-vinnare inom media, web och mjukvara, Content Central, tillsammans med plattformen för hållbart resande Space Time och den svenska delen av det San Fransisco-baserade Otelic.

  – Vi är glada att kunna presentera ännu en tillväxtkassa och är denna gång nöjda med att fokus ligger på de digitala näringarna. Vi tror på konceptet och ser med tillförsikt fram emot utvecklingen i Umeåregionen, säger Peter Gullander, vd Inlandsinnovation