• sv
 • en
 • Hitta investerare

  2015 - 05 - 07 Okategoriserat

  Limes Audio 2015-02-25 5

  -Vi insåg att vi hade en teknik som hörde hemma på en världsmarknad men inga resurser för att ta oss dit. Vi behövde hitta investerare.

  Så beskriver Fredric Lindström, vd Limes Audio, startskottet för den resa företaget nu gör tillsammans med Inlandsinnovation.

  Från den insikten till en faktisk investering tog det närmare två år. Trots att Limes Audio var ett välskött företag med en skalbar affärsmodell med stor potential var det inte helt enkelt att hitta investerare.

  – Vi började leta efter finansiering lokalt. Det finns dock inte så många alternativ, särskilt när man som oss befann oss i ett så tidigt skede i utvecklingen, vi hade precis börjat få våra första internationella kunder. Även om vi hade goda relationer med banken så finansierar de inte den typ av satsning på marknad och sälj som vi ville göra, säger Fredric Lindström.

  Han berättar att han fick höra talas om Inlandsinnovation i samma veva som Inlandsinnovations uppdrag utökades till att innefatta även kusten. Han tog kontakt och tycke uppstod.

  – Linn Nilsson, vår kontakt på Inlandsinnovation kom och besökte oss här i Umeå. Vi fick presentera bolaget och våra framtidsvisioner. Efter ett okej från Inlandsinnovations styrelse åkte jag till Östersund för slutförhandling. Allt gick mycket smidigt, berättar Fredric. När slutförhandlingen var klar var det dags att upprätta avtal, också det gick för Limes Audios del utan problem, även om det fanns en del punkter i avtalet som oroade Fredric.

  – Det är en stor sak att ta in en extern ägare och vissa delar i avtalet hade jag lite funderingar kring. Men Linn var bra på att förklara vad de olika delarna innebar och varför de fanns med och då var det inga problem, säger Fredric Lindström.

  Idag, snart ett år efter investeringen från Inlandsinnovation, ser han bara fördelar med att ha hittat en investerare och tagit in en extern ägare. Han menar att det har tvingat honom att skilja på rollen som vd och ägare och att det har hjälpt honom att faktiskt våga använda de pengar han tagit in.

  – Det är lätt att bli kvar vid att vara ett mindre bolag istället för att våga satsa på att växa. Inlandsinnovation fungerar både som stöd och motivation och nu byter vi hjulspår och bygger ett bolag som kan bli riktigt stort, säger Fredric Lindström.

  Sedan investeringen för knappt ett år sedan har Limes Audio vuxit från tretton till tjugo medarbetare. Under hösten 2014 skrevs två nya kontrakt med internationella mångmiljardföretag.

  Läs mer om Limes Audio och Inlandsinnovations övriga portföljföretag här